3 måder Bitcoin-pris og aktier kan reagere på et Biden-formandskab

3 måder Bitcoin-pris og aktier kan reagere på et Biden-formandskab
Rate this post

Store medier har erklæret Joe Biden som vinder af valget i 2020, hvilket får analytikere til at spekulere i, hvordan et Biden-formandskab kan påvirke Bitcoin-prisen i 2021.

Den 7. november meddelte adskillige store medier, at Joe Biden efter 4 dages strengt optælling af stemmer i vigtige slagmarkstater havde formået at sikre sig nok valgstemmer til at blive USA’s 46. præsident.

Da spændingen over et utroligt tæt valg begynder at aftage, vil analytikere se nærmere på, hvordan et Biden-formandskab kan påvirke traditionelle markeder og Bitcoin-pris. Tre nøglefaktorer, der skal overvejes, er den endelige gennemgang af en ny runde af økonomisk stimulus, en styrkelse af den amerikanske dollar og muligheden for en genopretning på aktiemarkedet.

Økonomisk stimulus kunne drive Bitcoin højere


Forud for valget sagde den amerikanske præsident Donald Trump, at han havde til hensigt at udsætte stimulusdiskussioner indtil efter valget. Derfor kæmpede demokraterne og republikanerne for at nå til enighed om en aftale.

Valget af Biden lyser udsigten til en stimuluspakke inden årets udgang. Demokrater i den amerikanske kongres foreslog allerede et stimulusforslag på 2,2 billioner dollars i oktober, men det lykkedes ikke at få støtte i senatet.

Anden stimulusrunde kunne positivt påvirke Bitcoin, fordi det væsentligt lindrer de økonomiske forhold i USA. Det vil også løfte den amerikanske økonomi og til gengæld stimulere investorernes appetit til aktiver med høj risiko.

Opfattelsen af ​​Bitcoin har udviklet sig fra et risiko-aktiv til et aktivt havn og et inflationsspil i de seneste måneder. På trods af dette er der stadig flere tilfælde, hvor Bitcoin-kursen bevæger sig i takt med aktiemarkedet, så i mangel af appetit på risikovillige aktiver kan Bitcoin-prisen stadig stige.

Stigende amerikansk dollar


Hvis Biden-administrationen godkender en stimuleringspakke, vil den amerikanske dollar stige. Euroområdet, som et eksempel, så euroen hurtigt stige efter at have vedtaget et stort stimulusforslag.

Den amerikanske dollar har været underpræsteret i forhold til reservevalutaer siden marts. Derfor hjalp det genopretningen af ​​guld, Bitcoin og andre alternative værdibutikker, da de er prissat mod dollaren.

Som sådan er der en mulighed for, at en anden stimulusrunde og forbedring af investortilliden oprindeligt kunne have en positiv indvirkning på prisen på Bitcoin. Det er også vigtigt at bemærke, at den styrkende dollar over tid vil kunne påføre yderligere salgstryk på Bitcoin og guld.